DINI VAN GENT

fotografie en AV

 

NIEUWS
RECENT WERK FOTOGRAFIE
RECENT WERK AV
 
CV/CONTACT
LINKS

 

Zo goed als verlaten
Tijdens een overnachting op een doorgangscamping in Duitsland op weg naar Scandinavië werd ik getroffen door de desolate sfeer die deze camping uitstraalde.
Muziek : Fragmenten uit de films Zwartboek, Collaterial Damage en Out of Africa.

En zij lieten een spoor na…….
Een teken van deze tijd. Een beetje fantasie in beeld en geluid vormen de ingrediënten van deze eigentijdse werkelijkheid. Alles wordt tegenwoordig getolereerd en normaal gevonden. Graffiti, verloedering en ik heb daar dankbaar gebruik van gemaakt….. De titel is cryptisch gekozen.
Muziek : Boris Jojic en diverse life geluidsopnamen.

Mysterious Moving Colours
Kleurrijke beelden van een ebstroom aan het strand van Tolsta ten noorden van Stornoway op de Buiten Hebriden van Schotland.
Muziek : David Arkenstone, met zang van Rhonan Sugrue, jongenssopraan, begeleid door het Irish National Chamber Choir.

Sonnet 18 Ode aan de liefde
Een korte AV gemaakt van fragmenten van een schilderij van Wim Twaalfhoven uit Schagen. 

Muziek : Tekst van Shakespeare gezongen door Brian Ferry.

Een krasse grijsaard
In deze AV vertelt een oude taxus zijn levensverhaal. Tijdens een lezingen-tour door Engeland ontdekten we deze schitterende oude boom. De taxus is veelal op of in de directe omgeving van een kerk/kerkhof te vinden. Oorspronkelijk een diaserie.
Tekst    : Rien Snijders
Muziek : Vioolconcert Max Bruch, Le jardin féerique Maurice Ravell en fragmenten uit de film King Arthur.

De Mehringplatz portretten
In de wijk Kreuzberg, Berlijn wonen veel immigranten. Omdat deze volksbuurt al snel verloederde door vervuiling en graffiti besloot men de onderbouw van een aantal flats op te knappen. De kunstenaarsgroep GRACO kreeg de opdracht muurschilderingen te maken van meer dan 100 portretten van de bewoners.
Muziek : Queen, Enigma

Where sky meets land
Een ontmoeting van de lucht met het water en het zand tijdens de afwisseling van eb en vloed op één van de vele stranden van Harris, Schotland.
Muziek: Davy Spillane en div. zee-geluidsfragmenten.

Het Wrakkenmuseum [de zee neemt …… de zee geeft]
Op Terschelling bevindt zich het Wrakkenmuseum, waarin een grote verzameling van allerlei uiteenlopende voorwerpen te vinden is. Veel is afkomstig vanuit gezonken schepen rondom het eiland, maar ook vanaf het strand, aangespoeld en bijeengebracht door duikers en strandjutters.
Muziek: Byrion M. Davis, Howard Shore en vele zee-geluidsfragmenten.

Arnos Vale
Arnos Vale is een oude verwaarloosde begraafplaats in Bristol en gebouwd naar het voorbeeld van een Grieks amfitheater. Om een dreigende sluiting te voorkomen begon een groep vrijwilligers aan de restauratie van het gehele terrein.
Muziek: Fauré, Gabarek + Karaindrou.
Gedicht van Christina Rossetti.

Berlin at Night
Een man loopt ’s avonds laat eenzaam in de omgeving van het Sony Centre in Berlijn. Hij tracht zijn geliefde te vergeten. Tussen de stadslichten en gebouwen door ziet hij haar steeds weer als in een visioen verschijnen. Het doet hem veel verdriet dat ze onbereikbaar en ver weg is. Zal hij haar ooit weer vinden?
Muziek:  Lady Oh, gezongen door Neil Diamond

De 14 Staties
Een aparte kruisweg op het kerkhof in Arzfeld, Eifel, Duitsland.
Muziek: Impresión Nocturna van Andrés Gaos en Angelicus, gezongen door Pavarotti.

Vatersay, één weg, twee stranden.
Een wandeling over de twee stranden van Vatersay, Buiten Hebriden, Schotland, waar tijdens een zware storm een passagiersschip met emigranten aan de grond liep en veel mensen het leven lieten. Op één van de duinen vinden wandelaars een grafzerk waarop deze tragedie vermeld staat.
Muziek: Altan, Enya, Jerry Goldsmith en div. life geluidsopnamen.

A Magical World
Het Ferschweiler Plateau is een van de grootste wandelgebieden van de Zuid-Eifel. Het strekt zich uit tot in Luxemburg, het Müllertal. Door regen, wind, hitte en vorst erodeert de zachte zandsteen tussen de rotsblokken en mysterieuze vormen ontstaan.
Muziek: Magic Mirrors van Rolf Wehmeier

Een familietraditie verdwijnt                    
Op de eilanden van de Buiten Hebriden verdwijnt langzamerhand de eeuwenlange traditie van het thuis weven van de wereldberoemde Harris Tweed. In het gerenoveerde Blackhouse Village Museum geven vrijwilligers op verzoek een demonstratie van het spinnen en weven. Een impressie over deze huisvlijt van weleer.  
Muziek: Zang  Maire Brennan van de groep Clannad.

A Midsummer evening
Tijdens een reis door Zweden werd onderweg een schitterende plek gevonden om te overnachten. Omringd door prachtige natuur, waarin vele sporen van elanden en ander wild te vinden waren, werden op deze plek tijdens de laatste uren van de dag de beelden voor deze AV gemaakt. 
Muziek: Half a world away door Rolf Lovland