DINI VAN GENT

fotografie en AV

 

NIEUWS
RECENT WERK FOTOGRAFIE
RECENT WERK AV
 
CV/CONTACT
LINKS

Dini van Gent, fotograaf en maker van audio visuals

Gespecialiseerd in natuur/ landschap – natuur/ abstracties en funeraire fotografie.
AV-AFIAP, AFIAP fotografie, ESFIAP, BMK, ERELID Fotobond.
Lid gespreksgroep Camera Natura, lid van de Ned. Ver. van Beeld- en Geluidsregistratie (NVBG).
Coördinator Gespreksgroep Audiovisueel Fotobond.

Contact
E-mail : dini.van.gent@kpnplanet.nl


Mijn activiteiten

Sinds een groot aantal jaren ben ik een enthousiast fotograaf en AV maker.
Lid van de gespreksgroep Camera Natura, lid van de Ned. Ver. van Beeld- en Geluidsregistratie (NVBG) en vanaf de oprichting in 1988 coördinator van de gespreksgroep Audiovisueel van de Fotobond.
Vele jaren was ik mede-organisator en had de algehele coördinatie bij het Klankdiareeksen Toernooi Gelderland-Zuid, The Free Heads en het Dutch International Diaporama Festival en treed ik op als jurylid, zowel nationaal als internationaal op het gebied van Fotografie en AV.
Als lid van de Internationale FIAP Audiovisuele Commissie heb ik mijn medewerking verleend aan de totstandkoming van de Nederlandse vertaling van het Frans/Engels document “ Standaardisatie voor Diaporama “.
Sinds 1990 lid van de Bondsmeesterklasse van de Fotobond.
Actief medewerker bij het 22e FIAP Congres in Driebergen, Nederland.
In 1997 werd mij de onderscheiding ESFIAP uitgereikt voor bewezen diensten bij FIAP (Fédération Internationale de l’Art Photographique )  en behaalde ik de  AFIAP onderscheiding voor dia, foto’s en AV. Sinds april 2013 kwam daar de onderscheiding AV-AFIAP voor digitale AV producties bij.
Vanaf  2002 lid en coördinator gespreksgroep F10, een groep fotografen en kunstenaars.
Vele solo-exposities in Nederland en exposant bij groeps-exposities o.a. Foto Nationaal, Foto Festival Naarden en Foto21 Bredevoort.

Mijn werk is opgenomen in het jubileumboek van de BMK (uitgave Fotobond 2009), in het boek Tien Fotografen (2012) en het lustrumboek BMK (2015).

Veelvuldig geef ik lezingen met mijn fotografie, AV en Powerpoints  zowel in Nederland als in Engeland, Ierland, België en Duitsland, in een groot gevarieerd spectrum van onderwerpen.